Lézerkezeléssel a derék- és hátfájdalommal szemben

Nem kell, hogy együtt éljen a fájdalommal! Klinikánkon eddig is számos betegünknek segítettünk megszabadulni a derékfájástól.

A hát- és deréktáji fájdalom érzetével szinte valamennyien találkozunk már felnőtt életünk során. Ez az a tünet, ami az egyik leggyakoribb kiváltó oka az orvos-beteg találkozóknak és a betegszabadságoknak.

A derékfájdalom kialakulása legtöbbször elkerülhető a helyes testtartásra való odafigyeléssel, akár egy irodában ülünk, akár fizikai munkát végzünk. Ha valaki ezeket az egyenes háttal való munkavégzést, vagy a megfelelő szék kiválasztására gondot fordít, az nagyban minimalizálhatja a kockázatot a panaszok a megjelenésére.

A kor előre haladtával azonban a kialakulás veszélye egyenes arányban növekszik, vagy akut fájdalom formájában is meggyűlhet a bajunk ezzel a makacs betegséggel, garancia tehát nincs arra, hogy mindig elkerüljenek minket ezek a tünetek.

A kezelésre számos egyszerű megoldás javallott, jobb ilyenkor pihentetni a meghúzódott izmokat, vagy szalagokat és jó esetben pár napon belül visszanyerhetjük korábbi mozgékonyságunkat.

Ha komolyabb a baj, akkor szakember segítségére van szükség, aki javaslatot tehet gerinctornára, gyógyszeres kezelésre, vagy akár sebészeti beavatkozásra. Ezeknek a kezelési formáknak azonban van alternatívája, a lézerkezelés. A lézer egy nagyszerű eszköz a kockázatos beavatkozások elkerülésének, ugyanakkor az életmódváltást a kezelések végzése mellett sem mellőzhetjük a gyógyulásunk elérése érdekében.

A lézerkezelés egyértelműen hatásos és bizonyított kezelési alternatíva, amely kifejezetten ajánlott mozgásszervi problémák, akut sérülések, más az életminőségünket és szabadásgunkat korlátozó panaszok kezelésére.

Hogyan segít a lézerterápia? A kezelés során az emberi test elnyeli a fényenergiát, ami arra ösztönzi a sejteket, hogy több ATP-t termeljenek, azaz elősegíti a sejten belüli természetes gyógyulást. Mivel a lágylézer arra ösztönzi a sejteket, hogy elősegítsék a természetes gyógyulást, a kezelés fájdalomcsillapítást és gyulladáscsökkentést biztosít káros mellékhatások nélkül. A lézerkezelés direkt fájdalomcsillapító hatással bír, emellett csökkenti a gyulladást, mérsékli a duzzadást, javítja a keringést, izomlazító, sebgyógyulást segítő és ideg regeneráló hatású.

A kezeléseket kifejezetten ajánljuk sportolóknak, élsportolóknak is. Amennyiben szervezete intenzív fizikai megterhelésnek van kitéve és amennyiben ez gyakran fájdalmat is okoz, a lézeres kezelések hatékonyan segítik a gyorsabb regenerálódást és ezzel együtt a jobb teljesítmény elérését. Bármilyen eredetű fájdalma van, érdemes központunkat keresnie, mert biztosan tudunk segíteni önnek!

A kezeléseket minden esetben orvosi felügyelet mellett, állapotfelmérést követően végezzük.

fájdalomkezelés